Miss Nightingale© gelanceerd ter gelegenheid van Earth Hour


Afgelopen zaterdag om 20.30 was het weer tijd om stil te staan bij de bedreigingen waar onze Aarde mee wordt geconfronteerd. Elk jaar wordt daartoe wereld wijd door het Wereld Natuur Fonds Earth Hour georganiseerd. Plaats van handeling in Nederland was dit jaar de Erasmusbrug in Rotterdam. WNF ambassadeur André Kuipers drukte op de rode knop waardoor de markante brug een uur donker werd.

Annet van Egmond and André Kuipers Earth Hour
Annet van Egmond met André Kuipers, WNF Ambassadeur
Foto: ©Fred Ernst / WNF

Licht designer Annet van Egmond had speciaal voor deze gelegenheid een product ontworpen dat haarfijn aansluit op de boodschap die Earth Hour wil uitdragen. Met haar Miss Nigthingale product, een lamp dat gevoed wordt door solar energie, gemaakt van gerecycled plastic, vraagt ook zij aandacht voor de zorg die wij zouden moeten hebben voor de toekomst van onze aarde. Wat is er mooier dan licht te kunnen hebben dat voortkomt uit energie opgewekt door de eeuwige bron van licht: de zon.


“Ik wil een licht schijnen op onze planeet Aarde, het is mijn ambitie om het leven van mensen over de hele wereld positief te beïnvloeden door het gebruik van een overvloedige beschikbare en vrije bron, namelijk de zon”.

Annet van Egmond

Earth Hour in Nederland: donkere binnensteden en mediterend in de natuur. De nationale switch off-moment vond plaats op de Erasmusbrug in Rotterdam.
Foto: ©Fred Ernst / WNF

Onze verbinding met de aarde en de natuur valt niet te ontkennen:
Een overwinning van de planeet is een winst voor iedereen.

MissSolarlight© by Annet van Egmond in samenwerking met WWF &WNF