Ontwerper ANNET VAN EGMOND, bekend van Brand van Egmond, heeft een missie. Ze wil de wereld LICHT BRENGEN en het laten schijnen op de natuur, die we met hand en tand moeten BESCHERMEN.

Je hebt een nieuw product gelanceerd, vertel. ‘Miss Nightingale is een duurzame, hightech luxe kandelaar die werkt op zonne-energie en geschikt is voor zowel binnen als buiten. Als sfeerlicht, maar bijvoorbeeld ook als leeslampje. Jarenlang heb ik samen met mijn ex-partner, onder het merk Brand van Egmond, lichtsculpturen gemaakt die letterlijk de hele wereld over gingen. Veel van de inspiratie voor deze werken kwam uit Afrika, waaraan ik mijn hart verloor. Nu wil ik iets terugdoen. Ik wil licht beschikbaar maken voor iedereen en het gesprek op gang brengen over hoe we omgaan met onze natuur. De zon is overal gratis, dus gebruik ik deze voortaan als energiebron voor de producten die ik ontwerp. En wat is een mooier archetype voor deze missie dan de klassieke kandelaar?’

Wat is er zo bijzonder aan jouw ontwerp? ‘Ik ben drie jaar bezig geweest met het ontwikkelen van deze kandelaar. Ik heb me nooit gerealiseerd dat er zo veel techniek bij zou komen kijken. Nog nooit heb ik zo veel tijd aan een ontwerp besteed. Het moest allemaal helemaal kloppen en in lijn zijn met mijn missie. Van de herkomst van de grondstoffen tot de toepasbaarheid. De kandelaar heeft vier bijzondere aspecten: zonnecellen om altijd en overal gratis op te kunnen laden, led-verlichting met vier verschillende sterktes, plastic gemaakt van gerecyclede kratten en smartware die is ontwikkeld met een team van Nederlandse ingenieurs. Het bijzondere hiervan is dat de lamp zichzelf oplaadt en wel zestig uur kan branden. Dat is voor iets op zonne-energie bijzonder lang. Ik ben in eerste instantie een kunstenaar, dus de research naar het technische aspect van dit product was voor mij heel andere koek. Van craft naar hightech, Philips in het klein. Maar dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen.’

What’s next? ‘Miss Nightingale is geschikt voor alle
omstandigheden. Gewoon in huis, ’s zomers in de tuin of op reis. Want de kaars kan losgeschroefd worden van de schotel en past dus in elke koffer. Nu moet ze de hele wereld over om licht te schijnen op de uitdagingen waar we voor staan: het behoud van de aarde en zuinig zijn met de natuur.’

Miss Nightingale 4 Lighting Modes

Goed om te weten: een percentage van de opbrengst van Miss Nightingale gaat naar het Wereld Natuur Fonds en het South African Wildlife College, dat zich inzet voor het behoud van de natuur. € 79,95

misssolarlight.com
Residence Jan/Feb 2019

Miss Solar Light by Annet van Egmond Residence January 2019

Ontwerper ANNET VAN EGMOND, bekend van Brand van Egmond, heeft een missie. Ze wil de wereld LICHT BRENGEN en het laten schijnen op de natuur, die we met hand en tand moeten BESCHERMEN.

Je hebt een nieuw product gelanceerd, vertel. ‘Miss Nightingale is een duurzame, hightech luxe kandelaar die werkt op zonne-energie en geschikt is voor zowel binnen als buiten. Als sfeerlicht, maar bijvoorbeeld ook als leeslampje. Jarenlang heb ik samen met mijn ex-partner, onder het merk Brand van Egmond, lichtsculpturen gemaakt die letterlijk de hele wereld over gingen. Veel van de inspiratie voor deze werken kwam uit Afrika, waaraan ik mijn hart verloor. Nu wil ik iets terugdoen. Ik wil licht beschikbaar maken voor iedereen en het gesprek op gang brengen over hoe we omgaan met onze natuur. De zon is overal gratis, dus gebruik ik deze voortaan als energiebron voor de producten die ik ontwerp. En wat is een mooier archetype voor deze missie dan de klassieke kandelaar?’

Wat is er zo bijzonder aan jouw ontwerp? ‘Ik ben drie jaar bezig geweest met het ontwikkelen van deze kandelaar. Ik heb me nooit gerealiseerd dat er zo veel techniek bij zou komen kijken. Nog nooit heb ik zo veel tijd aan een ontwerp besteed. Het moest allemaal helemaal kloppen en in lijn zijn met mijn missie. Van de herkomst van de grondstoffen tot de toepasbaarheid. De kandelaar heeft vier bijzondere aspecten: zonnecellen om altijd en overal gratis op te kunnen laden, led-verlichting met vier verschillende sterktes, plastic gemaakt van gerecyclede kratten en smartware die is ontwikkeld met een team van Nederlandse ingenieurs. Het bijzondere hiervan is dat de lamp zichzelf oplaadt en wel zestig uur kan branden. Dat is voor iets op zonne-energie bijzonder lang. Ik ben in eerste instantie een kunstenaar, dus de research naar het technische aspect van dit product was voor mij heel andere koek. Van craft naar hightech, Philips in het klein. Maar dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen.’

What’s next? ‘Miss Nightingale is geschikt voor alle
omstandigheden. Gewoon in huis, ’s zomers in de tuin of op reis. Want de kaars kan losgeschroefd worden van de schotel en past dus in elke koffer. Nu moet ze de hele wereld over om licht te schijnen op de uitdagingen waar we voor staan: het behoud van de aarde en zuinig zijn met de natuur.’

Miss Nightingale 4 Lighting Modes

Goed om te weten: een percentage van de opbrengst van Miss Nightingale gaat naar het Wereld Natuur Fonds en het South African Wildlife College, dat zich inzet voor het behoud van de natuur. € 79,95

misssolarlight.com
Residence Jan/Feb 2019

Miss Solar Light by Annet van Egmond Residence January 2019